Caracteristicile pielii de bivol

Fabricarea pielii

Producția de piele a fost inventată cu mult înainte de începutul secolului și este considerată una dintre cele mai vechi meșteșuguri ale omenirii. Astăzi, pielea este unul dintre materialele de cea mai înaltă calitate și cele mai căutate din lume. Acest lucru va persista și în viitor.

În secolul al 19 lea pielea animalelor mai mari, cum ar fi pielea de vită, bivoliță și de măgar sunt folosite în stare crudă, netăbăcită, iar pielea animalelor mai mici de exmplu a vițelului, caprei, ale oaielor sunt folosite ca și blănuri pentru îmbrăcăminte.

Pielea este un material durabil, elegant, flexibil, maleabil, puternic și durabil. Pielea folosită de noi este o piele de animal, de bivol, care a fost conservată chimic, a cărei structură naturală de fibră este păstrată în mare măsură. 

Folosim piele de bivol explicit pentru toate produsele noastre. Acestea sunt piei durabile și robuste, care pot fi clasificate ca piele de anilină cu pori grosieri. Spre deosebire de pielea de vacă normală, pielea de bivol are o porozitate semnificativ mai grosieră. Tocmai din acest motiv, pielea de bivol este preferată pentru bănci, scaune, canapele și fotolii.

La acest tip de piele, coloranții ecologici pătrund adânc în pori în timpul procesului de colorare, fără a modifica suprafața pielii. Structura pielii rămâne neschimbată. Tocmai din acest motiv, pot apărea uneori diferențe de culoare.

Pielea de bivol se caracterizează printr-o structură tipică cu granulație în care canalele de păr sunt clar vizibile. Pielea de bivol se estompează în timp, dându-i caracterul tipic. Ea este realizată pe partea granulată, care se caracterizează prin diverse leziuni, cum ar fi cicatrici vindecate și mușcături de insecte, zone afectate fără păr sau zone unde pielea este îngroșată. Aceste detalii dau pielii de bivol aspectul rustic, natural.

Pielea este foarte robustă și stabilă și, prin urmare, este foarte potrivită pentru producția de mobilier, cum ar fi scaune, fotolii, bănci, mese și canapele.

Echipa eScaun.ro